Mainos
Mainos

Tuomioja ärähtää rahoitusmarkkinaveron vastustajille

Ulkoministeri Erkki Tuomioja puolustaa rahoitusmarkkinaveron käyttöönottoa ja vaatii Suomea mukaan alusta alkaen. Tuomioja kirjoittaa aiheesta blogissaan.

Tuomiojan mukaan mahdolliset 570 miljoonan verotulot ovat tervetulleita ja tukevat julkisen talouden vakautta.

Tuomioja ihmettelee pankkien vastustusta. Esimerkiksi Op-Pohjola ja Sampo-pankki ovat uhanneet siirtää toimintojaan Suomen ulkopuolelle, jos rahoitusmarkkinavero toteutuu.

– Finanssialan nostaman ja uhkailun piirteitäkin saaneen äänekkään kampanjan väitteet veron erilaisista haittavaikutuksista ovat perusteettomia ja jos jotain haittoja ilmenee, jäävät ne hyötyjä vähäisemmäksi, Tuomioja kirjoittaa.

Hankkeessa on Tuomiojan mielestä kyse tiennäyttäjyydestä ja tarkoituksena on laajentaa vero EU-alueelta globaaleille finanssimarkkinoille. Saksa ja Ranska ovat ehdottaneet vähintään yhdeksän maan yhteistyötä rahoitusmarkkinaveron käyttöönottamiseksi. Vero olisi 0,1 %:a arvopaperikaupan arvosta.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat neuvottelevat rahoitusmarkkinaverosta huomenna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme