Mainos
Mainos

Tuomioja ei anna konventille hyviä tyylipisteitä

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan suomalaiset eivät voineet hyväksyä EU:n tulevaisuuskonventin menettelytapoja. Hänen mukaansa esimerkiksi presidentti-instituutiota ei voida hyväksyä.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä EU:n tulevaisuuskonventin linjaukset eivät ansaitse kovin korkeita tyylipisteitä. Hän ei kuitenkaan halua arvioida, oliko saatekirjeen allekirjoittamatta jättäminen suomalaisedustajilta viisasta.

-Konventin menettelytapoja ja sisältöä kukaan suomalainen ei ole voinut hyväksyä, hän silti korostaa. Tuomioja uskoo, että Hallitustenvälisessä konferenssissa perustuslakiluonnosta tullaan vielä muuttamaan. Hänen arvionsa mukaan muutokset menevät HVK:ssa Suomen kannalta parempaan suuntaan. -Institutionaalisia ratkaisuja ei ole mietitty loppuun asti. Niitä on vähintäänkin selvennettävä. Esimerkiksi presidentti-instituutiota ei voida hyväksyä, Tuomioja sanoi STT:lle.

Tuomioja arvioi myös, ettei jäsenmaiden enemmistö ole ollut tyytyväinen konventin työhön ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ja puolustukseen liittyvissä kysymyksissä. Puolustusyhteistyön hajottamista pieneen ydinryhmään hän ei kannata. -Unionissa ollaan yksimielisiä siitä, että yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa pitäisi vahvistaa. Pieni puolustuspoliittinen ydinryhmä kuitenkin pikemminkin heikentää unionia, Tuomioja sanoo.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 11.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme