Mainos
Mainos

Tuomioja: EU:n perustuslaki vasta loppuvuodesta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) uskoo, että neuvottelut EU:n perustuslaista saataneen valmiiksi vasta loppuvuodesta. Näin on aiemmin arvioinut myös EU:n nykyisen puheenjohtajamaan Irlannin pääministeri Bertie Ahern.

-Jos he itsekin ovat nostaneet kädet pystyyn niin, ettei heidän aikanaan tänä keväänä sopimusta tule. Silloin se menee loppuvuoteen, Tuomioja sanoo Kansan Uutisten haastattelussa.

Tuomioja ei usko, että joukko EU:n ydinmaita irtautuu muista ja etenee yhdentymisessä muita nopeammin. -Kun mietitään, mitä tämä todellisuudessa voisi tarkoittaa, ei loppujen lopuksi jää mitään käteen. Kukaan ei ole antanut ainuttakaan esimerkkiä asioista, joita ryhdyttäisiin viemään eteenpäin unionin ulkopuolella tai pienemmällä porukalla, Tuomioja sanoo.

Tuomiojan mielestä on kuitenkin todennäköistä, että EU blokkiutuu jatkossa yhä enemmän, jolloin ydinmaat tarjoavat muille jäsenmaille valmiita ratkaisuja ota tai jätä -periaatteella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme