Mainos
Mainos

Tuomioja haastaa Lipposen SDP:n johdossa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pyrkii SDP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa. Tuomioja ilmoitti suunnitelmistaan tänään. Myös pääministeri Paavo Lipposen uskotaan ilmoittavan halustaan jatkaa SDP:n johdossa - mahdollisesti jo lähipäivinä.

Ulkoministeri Tuomioja vahvisti sen mitä on odotettu. Hän pyrkii ensi kesän puoluekokouksessa SDP:n puheenjohtajaksi.

Motiivikseen Tuomioja mainitsee vaihtoehtojen lisäämisen.

- Minusta puolue tarvitsee vaihtoehtoja ja keskustelua. Nyt on sellainen tilanne, jossa tarvitaan vähän perusteellisempaa keskustelua siitä, minkälaista sosiaalidemokratiaa tässä ajassa tarvitaan ja miten sitä voidaan parhaiten viedä eteenpäin, Tuomioja perustelee.

Teemoikseen Tuomioja nostaa hyvinvointivaltion ja demarikentän nykyistä vahvemman kuulemisen.

Lipposen aikeista ei vielä tietoa

Myös pääministeri Paavo Lipposen ilmoitusta omista jatkohaluistaan odotetaan jo lähipäivinä.

Maailmantilanteen kärjistymisen vuoksi Lipposen kannatus on vain noussut, joten halutessaan Lipponen jatkanee SDP:n isäntänä myös ensi kesän jälkeen.

Tuomiojaa Lipposen etumatka ei lannista.

- No, en minä tietysti puheenjohtajakilpaan lähtisi, jos ei minulla mahdollisuuksia olisi. Minä en halua, että tästä syntyy mitään vaikeuksia puolueen eduskuntaryhmän tai hallituksen työskentelyyn. En ole myöskään haastamassa ketään, en edes tiedä, keitä muita mahdollisesti ehdolla on, Tuomioja toppuuttelee.

Myös muita nimiä tarjolla

Lipposen ja Tuomiojan lisäksi ehdokkaana on mainittu oikeusministeri Johannes Koskinen, joka aikoo odottaa Lipposen ratkaisua. Osa toivoo kisaan myös EU-komissaari Erkki Liikasta, naisehdokkaina on mainittu Tarja Filatov ja Sinikka Mönkäre.

Puheenjohtajakisan aikana hallituksen ainoa Attac-jäsen, vanha radikaali-Tuomioja joutunee useampaan otteeseen kertomaan mikä hän on nyt miehiään.

- Minä luulen, että näitä luonnehdintoja löytyy toimittajien pöytälaatikoista ihan riittämiin, mutta toivoisin, että ne pantaisiin välillä uusiksi, katsottaisiin, miltä minä tänä päivänä näytän, Tuomioja napauttaa.

Tuomioja kertoi aikeistaan tänään Jyväskylässä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.02.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot