Mainos
Mainos

Tuomioja: Hallituspohja voi vielä muuttua

SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja pitää mahdollisena, että hallitustunnusteluissa joudutaan vielä katsomaan muitakin vaihtoehtoja kuin nyt esillä oleva viiden puolueen hallituspohja. Hänen mukaansa tunnustelijan vaihtaminen tai toisenlainen hallituspohja ei ole SDP:n tavoitteena, mutta esillä olevan mallin toteutuminen on kaikkea muuta kuin selvää.

- En ole koskaan kokenut, että Suomessa olisi ollut näin kimuranttia poliittista tilannetta. Ja se voi kyllä johtaa siihen, että joudutaan katsomaan vielä muita vaihtoehtoja, Tuomioja sanoi Ylen TV1:n Ykkösaamussa.

Tuomioja ei pidä vihreiden esittämiä ehtoja dramaattisina meneillään olevien hallitustunnustelujen kannalta, sillä puolueet eivät yleensäkään lähde neuvottelemaan hallitusyhteistyöstä ilman ehtoja.

SDP:n näkökulmasta vihreät kyllä mahtuisi rakenteilla olevaan hallitukseen, ja vihreiden ehdoista perusturvan korotus löytyy myös SDP:n vaalitavoitteista. SDP päättää hallitusneuvotteluihin lähtemisestä maanantaina.

Tuomioja sanoo toivovansa edelleen, että saattaisi syntyä tilanne, jossa perussuomalaiset voisikin lähteä mukaan hallitusyhteistyöhön, koska perussuomalaisten nousu oli vaalien selkein viesti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme