Mainos
Mainos

Tuomioja huolissaan Yhdysvaltain ulkopoliittisesta linjasta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää hyvin huolestuttavana Yhdysvaltain viime aikoina koventunutta kansainvälisen politiikan linjaa. Kehitys on ollut nähtävissä jo pitkään, sanoo Tuomioja sanomalehti Kalevassa.

Esimerkkeinä Yhdysvaltain linjanmuutoksesta hän mainitsee maan irtautumisen Kioton ilmastosopimuksesta, kansainvälisestä rikostuomioistuimesta sekä biologisten aseiden valvontasopimuksesta.

-Amerikkalaiset ovat kiitettävän aktiivisia vaatimaan Balkanilla sotarikoksiin syyllistyneitä Haagin tuomioistuimeen. Mutta mikä on heidän uskottavuutensa, jos nämä pelisäännöt eivät koske heitä, vaan pelkästään muita, Tuomioja kyseli.

Tuomioja kritisoi myös Yhdysvaltain yrityksiä sabotoida muiden maiden yhteistyöyrityksiä. Ministeri kuitenkin totesi, että syyskuun terrori-iskujen jälkeen USA on aikaisempaa enemmän suuntautunut monenkeskiseen yhteistyöhön.

-Kaikille kansainvälisille operaatioille on hankittu YK:n mandaatti, Tuomioja totesi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot