Mainos
Mainos

Tuomioja ihmettelee Nato-keskustelua

Tuomiojan mielestä nykyinen valtionjohto on täysin yksimielinen Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjasta eikä näe tarvetta sen muuttamiseen.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja kummastelee Nato-keskustelun tunkemista presidentinvaaleihin. Näkemyseroja haetaan keinotekoisesti ja valtionjohdon kannoista vedetään yksioikoisia johtopäätelmiä, Tuomioja sanoo Kalevan haastattelussa.

Tuomiojan mielestä nykyinen valtionjohto on täysin yksimielinen Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjasta eikä näe tarvetta sen muuttamiseen. Hän arveleekin, että linjakeskustelua yritetään ylläpitää sen takia, että "jossain vanhoilla herroilla on hätä."

Ulkoministeri esittää toiveen, että jos jollain on nykylinjasta tai Natosta joku eriävä mielipide, se olisi hyvä sanoa suoraan. Tuomiojan mielestä ulkopoliittinen keskustelu on mennyt "ammuskeluksi, jossa suurella todennäköisyydellä osuu omaan nilkkaan".

Mitään yksittäistä tahoa Tuomioja ei lähde sormella osoittamaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme