Mainos
Mainos

Tuomioja: Irak-vuoto tutkittava pian

Ulkoministeri Erkki Tuomioja kiirehtii Irak-vuodon tutkintaa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja toivoo, että ulkoministeriöstä tapahtunut Irak-raporttien vuoto tutkittaisiin pikaisesti. Tuomioja kirjoittaa Internet-sivuillaan pyytäneensä ulkoministeriön virkamiesjohtoa välittämään poliisille pyynnön, että tutkinnassa ei aikailtaisi. Hän sanoi reagoineensa asiaan kuultuaan, että poliisitutkinnan aikataulu ei olisi kovin kiireellinen.

- Asiasta vellova yleinen keskustelukin perustelee sitä, että tutkinta saadaan mahdollisimman pian päätökseen. Tämän olen todennut myös sisäministeri Kari Rajamäelle, kirjoittaa Tuomioja.

Tuomioja toteaa, että sekä laki että yleinen etu vaativat, että vuoto selvitetään, vaikka siitä ei olisikaan aiheutunut Suomen ulkosuhteille vahinkoa. Ulkoministeriö ei ole poliisin toimintaan tietenkään puuttunut, mutta on luovuttanut kaiken asiaan liittyvän aineiston poliisille ja on valmis antamaan kaiken tarvittavan virka-avun, kirjoittaa Tuomioja.

Helsingin rikospoliisi arvioi viikko sitten, että jutun tutkinta saattaa kestää kuukausia ja venyä alkusyksyyn.

Vuodetuissa raporteissa selostetaan silloisen pääministeri Paavo Lipposen ja presidentti George W. Bushin keskusteluja viime vuoden joulukuulta. Raportit päätyivät molempiin iltapäivälehtiin, mutta sanatarkoiksi väitettyjä otteita julkistettiin jo aikaisemmin silloisen oppositiojohtajan Anneli Jäätteenmäen

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme