Mainos
Mainos

Tuomioja: Israelin voimankäyttö on suhteetonta

Ulkoministerin mukaan Israelin sotatoimet Gazassa ovat kansainvälisen oikeuden vastaisia.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää Israelin armeijan voimankäyttöä Gazassa suhteettomana ja kansainvälisen oikeuden vastaisena. Tuomioja on pahoittellut internetsivuillaan tänään, että israelilaissotilaan sieppauksesta ja Israelin raketti-iskuista alkanut kriisi on nyt johtanut laajempaan hengenmenetykseen ja humanitäärisen kriisin kärjistymiseen.

Osapuolten tulisi Tuomiojan mielestä nyt pidättäytyä kaikista toimista, jotka vain vaikeuttavat paluuta neuvotteluihin ja rauhanprosessiin.

- Kaapatun israelilaissotilaan vapauttaminen ilman ehtoja sekä raketti-iskujen lopettaminen ovat vaatimuksia, joita koko kansainvälinen yhteisö tukee, ulkoministeri kirjoittaa.

Tuomiojan mukaan myös Israelin tulisi vapauttaa vangitut kansanedustajat ja ministerit.

- Ennen kriisiä oli merkkejä myönteisestä vaikkei vielä riittävästä muutoksesta Hamasin kannoissa. Painostusta rauhanprosessiin paluusta ja sen ennakkoehtojen täyttämisestä on vaikeassakin tilanteessa jatkettava, kirjoittaa Tuomioja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme