Mainos
Mainos

Tuomioja: Kävimme hyvän kampanjan

Ulkoministeri Erkki Tuomioja kiitteli heti YK:n yleiskokouksen äänestyksen jälkeen ulkoministeriötä ja yhteistyökumppaneita hyvästä kampanjasta.

Suomi hävisi yleiskokouksen äänestyksessä paikan YK:n turvallisuusneuvostossa Luxemburgille äänin 131-62.

– Kävimme hyvän ja asiakeskeisen kampanjan. Ulkoasiainhallinto työskenteli väsymättä usean vuoden ajan Suomen ehdokkuuden puolesta. Koko suomalainen yhteiskunta oli yhtenäisenä ehdokkuutemme tukena, Tuomioja sanoi New Yorkissa.

Tuomiojan mukaan turvallisuusneuvostojäsenyys oli kansallinen tavoite, jonka takana olivat niin hallitus kuin oppositio. Ministeri kiitti myös muita Pohjoismaita, joiden tuki kampanjassa oli hänen mukaansa arvokasta.

Suomen YK-suurlähettiläs Jarmo Viinanen totesi äänestyksen jälkeen, että pettymyksestä huolimatta kampanjasta jäi käteen jotain hyvääkin.

– Suomen turvallisuusneuvostokampanja oli jo sellaisenaankin hieno tilaisuus luoda uusia suhteita ja vahvistaa vanhoja. Esimerkiksi monien alueellisten järjestöjen merkitys on avautunut meille uudella tavalla. Syntyneitä kontakteja kannattaa vaalia, Viinanen sanoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot