Mainos
Mainos

Tuomioja: Kehitysapu YK:n suosituksen tasolle

Ulkoministeri Erkki Tuomioja haluaa nostaa Suomen kehitysapurahoja. Tuomiojan mielestä kehitysapu on seuraavalla hallituskaudella nostettava YK:n tavoitteeseen eli 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Jo tällä vaalikaudella olisi päästävä 0,4 prosenttiin, Tuomioja sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa. Kehitysavun bkt-osuus on nykyään 0,34 prosenttia.

Tuomioja muistuttaa myös, että hallitusohjelmaan on kirjattu sitoumus edistää ns. Tobin-veron käyttöönottoa. Kyse on verosta, jolla pyrittäisiin hillitsemään spekulatiivisia pääomaliikkeitä ja niiden aiheuttamia häiriöitä.

Valtiovarainministeriössä tehty selvitys tyrmäsi hankkeen epärealistisena, mutta selvitys on Tuomiojan mielestä asenteellinen. Muitakin mahdollisuuksia on tarkasteltava, Tuomioja huomauttaa.
-Pitää valmistella keinoja, joilla kansainvälisten finanssimarkkinoiden epävakauteen voisi päästä käsiksi, Tuomioja vaatii.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme