Mainos
Mainos

Tuomioja kiilasi Heinäluoman edelle SDP:n jäsenäänestyksessä

Valtakunnallisesti suosituin oli opetusministeri Antti Kalliomäki. Hän oli kärjessä myös vuoden 2003 vaaleja edeltäneessä jäsenäänestyksessä.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja nousi ykköseksi eilen päättyneessä SDP:n Helsingin piirin kansanedustajaehdokkaita koskeneessa jäsenäänestyksessä. Hänen nimensä löytyi kaikkiaan 1584 äänestyslipusta.

Tuomioja jätti taakseen Uudeltamaalta Helsingin piirin ehdokkaaksi siirtyneen puolueen puheenjohtajan Eero Heinäluoman, jota äänesti 1354 jäsentä.

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta uskoi jäsenkunnan arvostaneen Tuomiojan toimintaa Libanonin tilanteen selvittelyssä EU-puheenjohtajamaan ulkoministerinä. Tuomioja oli myös merkitty ykkössijalle useammassa äänestyslipussa kuin Heinäluoma.

Valtakunnallisesti suosituin oli kuitenkin opetusministeri Antti Kalliomäki. Häntä äänesti Uudellamaalla 1748 SDP:n jäsentä. Kalliomäki oli kärjessä myös vuoden 2003 vaaleja edeltäneessä jäsenäänestyksessä. Uudenmaan kakkonen oli toimittaja Maria Guzenina-Richardson ja kolmonen kansanedustaja Kimmo Kiljunen.

SDP:n jäsenäänestys ei tuottanut suuria yllätyksiä. Yleensä ottaen istuvat kansanedustajat pitivät hyvin pintansa. Yksi poikkeus oli Oulun piiri, jossa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari jäi kuudennelle sijalle. Suosikki oli viime vaalien tapaan kansanedustaja Matti Ahde.

Väliin kiilasivat maakuntavaltuuston puheenjohtaja Tytti Tuppurainen, entinen kansanedustaja Tuija Pohjola ja veturinkuljettaja Yrjö Kippola.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme