Mainos
Mainos

Tuomioja kiittelee EU:n kasvavaa yhtenäisyyttä

Ulkoministeri Tuomioja arvioi Suomen EU-puheenjohtajuuskautta. EU:n kasvava yhtenäisyys saa eniten kiitosta.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja arvioi Viikko-Kalevan haastattelussa, että Suomen EU-puheenjohtajuuskauden selvin muutos on se, että unioni on nähnyt yhtenäisyyden merkityksen ulkosuhteissa.

-Jos EU halutaan ottaa vakavasti maailmanlaajuisena toimijana, sen täytyy sisäisistä näkemyseroista huolimatta kyetä päätymään yhteisiin linjaukseen, tähdentää Tuomioja.

EU mukana monessa

Euroopan unioniin kriittisesti suhtautuville Tuomiojan viesti on, että EU on välttämätön väline, jota voidaan käyttää poliittisen tahdon mukaisesti hyvin erilaisiin asioihin.

-On kasvava määrä asioita, joita ei voida hoitaa vain oman valtion kansallisen päätöksenteon kautta, Tuomioja muistuttaa.

Suurimmaksi ja haastavimmaksi näistä hän mainitsee ympäristöasiat, ja huomauttaa, että EU on ollut se toimija, joka on saanut Kioton sopimuksen aikaan - kaikkine puutteineenkin. Tuomioja korostaa myös, että ilman unionia ei olisi kansainvälistä rikostuomioistuinta eikä Lähi-idän tiekarttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme