Mainos
Mainos

Tuomioja: Koroma maksattaisi tulosovun muilla

Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja tyrmää työnantajien TT:n toimitusjohtajan Johannes Koroman vero- ja tupokaavailut. Tuomioja sanoi tänään Jyväskylässä, että Koroman ajatus perustaa uusi tuposopimus neljän miljardin tuloveron alennuksiin on "taitava yritys panna kolmannet kahden kaupan maksumiehiksi".

-Hänen kaavailuissaan työnantajat maksattaisivat tulosovun uusilla kulutusveroilla sekä työttömyyttä lisäävillä menoleikkauksilla, joiden maksumiehiksi joutuvat sosiaali- ja terveyshuollon palvelusten tarvitsijat ja tulonsiirroilla köyhyysrajan yläpuolelle nostetut ja syrjäytymiseltä suojatut vähävaraiset suomalaiset, sanoi Tuomioja.

Tuomioja myöntää, että muutokset menojen ja tulojen rakenteessa ovat tarpeen, mutta niiden tulee hänen mielestään johtaa parempaan työllisyyteen ja oikeudenmukaisempaan tulonjakoon.

Hän mainitsi erityisesti energiaverotuksen. Tuomiojan mielestä Suomi ei Euroopan kolmanneksi alhaisimman energiaverotuksen maana ole vielä käyttänyt omaa liikkumatilaansa loppuun.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme