Mainos
Mainos

Tuomioja: Kuluttajaboikotit toimineet tehokkaasti

Ulkoministeri arvioi monikansallisiin yrityksiin kohdistuvien kuluttajaboikottien tehoavan.

Erkki Tuomioja

Ulkoministeri Erkki Tuomioja arvioi, että kansainvälisillä kuluttajaboikoteilla on kyetty vaikuttamaan tehokkaasti monikansallisiin yrityksiin, joille kielteinen yhdistyminen ihmisoikeusrikkomuksiin voi käydä kalliiksi.

-Kasvava julkinen huomio ja kuluttajien kiinnostus ovat saaneet yritykset itsensäkin kiinnittämään huomiota toimintansa ihmisoikeusvaikutuksiin, Tuomioja sanoi ihmisoikeusjärjestö Amnestyn Suomen osaston tilaisuudessa tänään Lahdessa. Tuomiojan mielestä kuluttajien aktiivisuudella ja eettisellä sijoittamisella on ollut tässä suhteessa merkittävä vaikutus.

Tuomioja arvioi globalisaation ihmisoikeuksien kannalta voittopuolisesti myönteiseksi asiaksi. Myönteistä siinä Tuomiojan mielestä on ennen muuta avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisääntyminen. Globalisaatio nostaa Tuomiojan mielestä samalla esiin uusia haasteita. Hän sanoi, että niihin vastaamiseen tarvitaan eri tahojen yhteisiä toimia, jotta globalisaatio saadaan parempaan hallintaan ja sen kielteiset haitat torjuttua.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot