Mainos
Mainos

Tuomioja lähtee SDP:n puheenjohtajakilpaan

Puheenjohtajuutta tavoitteleva Tuomioja nimeää tavoitteikseen SDP:n säilyttämisen vasemmistopuolueena ja hyvinvointivaltion puolustamisen.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja asettuu ehdolle SDP:n puheenjohtajaksi. Tuomioja vahvisti asian tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Poliittiseksi missiokseen Tuomioja määritteli pohjoismaisen hyvinvointivaltion puolustamisen uusliberalisteilta. Hän katsoi olevan tarpeen "aika kovaankin ääneen" todeta, että pohjoismainen hyvinvointivaltio ei ole menestyksen este vaan peruste.

Tuomioja lähtee puheenjohtajakilpaan puolueen vasemmalta laidalta koukaten. Hän vastustaa veronalennuksia, puolustaa pohjoismaista hyvinvointivaltiomallia ja tuomitsee tuloerojen kasvun.

-Minusta SDP on perustettu vasemmistopuolueena, se on ollut vasemmistopuolue kun siihen liityin ja haluan että se sellaisena jatkaa, Tuomioja sanoi.

Hän maalaili SDP:lle mahdollisuuksia jopa 30 prosentin kannatukseen. Konstina olisi erityisesti nuorten nukkuvien äänestäjien herättely.

Tuomioja sanoi lähtevänsä kisaan tosissaan ja varautuneensa myös siihen mahdollisuuteen, että tulee valituksi. Tuomiojan ehdokkuus tuli ajankohtaiseksi ennen kaikkea sen jälkeen, kun työministeri Tarja Filatov kieltäytyi ehdokkuudesta.

SDP:n puoluekokous valitsee seuraajan Paavo Lipposellekesäkuun alussa Jyväskylän puoluekokouksessa. Kolme vuotta sitten pidetyssä puoluekokouksessa Tuomioja oli Lipposen vastaehdokas ja sai noin kolmanneksen äänistä.

SDP:n puheenjohtajakisaan ovat Tuomiojan lisäksi ilmoittautuneet puoluesihteeri Eero Heinäluoma, ministerit Tuula Haatainen ja Johannes Koskinensekä kansanedustaja Arja Alho.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme