Mainos
Mainos

Tuomioja moittii Ruotsin poliisia

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä Ruotsin poliisi osoitti suurta taitamattomuutta ja teki vakavia virheitä Göteborgin huippukokouksessa. Tuomiojan mielestä poliisi toimi kuitenkin oikein, kun se pyrki keräämään pois välineet, joilla oli tarkoitus vahingoittaa toisia ihmisiä.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää silti kiinni siitä, että mellakoitsijat tekivät väärin turvautuessaan väkivaltaan. Tuomioja vastaa aktivistien internetsivulla arvosteluun, jota hänen oma kolumninsa oli herättänyt. Hän sanoo, että olisi asettanut sanansa toisin, jos olisi ollut tietoinen poliisin virheistä. Hän perustelee omaa väkivallan vastustamistaan pitkällä toiminnallaan rauhanliikkeessä. -On epäilemättä tilanteita, joissa väkivallan käyttö voi itsepuolustukseen tai räikeän ihmisiä tappavan sortohallinnon kumoamiseksi olla perusteltua ja oikeutettua. Sellaisesta ei Pohjolassa onneksi ole tietoakaan, Tuomioja kirjoittaa.

Göteborgin kokouksen ulkopuolella mellakoitiin rajusti ja poliisi käytti kovia otteita.

Oikeutusta toiminnalleen ei Göteborgissa mellakoineilla ollut. Tuomiojan mielestä heistä ei voi puhua mielenosoittajina, sillä se loukkaa rauhanomaisesti mieltään osoittaneita kansalaisjärjestöjen jäseniä. -Ruotsin ja ylipäätänsä EU-maiden taikka EU:n rinnastaminen diktatuureihin, joita vastaan väkivalta on oikeutettua, on kauhistuttavaa puhetta. Väkivallan kevytmielinen suhteellistaminen on hyvin vaarallista, eikä sen periaatteen varassa ole missään rakennettu hyvää yhteiskuntaa, Tuomioja kirjoittaa. Tuomiojan mielestä poliisi toimi siinä oikein, kun se pyrki suuressa mielenosoittajajoukossa keräämään pois muutamien osanottajien kantamat välineet, joiden ainoa tarkoitus oli vahingoittaa toisia ihmisiä. Tuomiojan kirjoitus löytyy internetsivulta www.vaikuttava.net.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme