Mainos
Mainos

Tuomioja muistelee tunteikkaasti Mandelaa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää eilen poismennyttä Nelson Mandelaa poikkeuksellisena ihmisenä, joka on ollut inspiraation lähde joka puolella maailmaa.

Tuomioja tapasi Mandelan 90-luvulla tämän vieraillessa Suomessa.

- Mandela teki hyvin vahvan vaikutuksen henkilökohtaisella auralla, joka häntä ympäröi. Huomasin heti, että kaikki mitä hänestä oli sanottu, piti paikkaansa, muistelee ulkoministeri MTV:n Uutisille.

 Tuomioja uskoo, että Mandela tulee olemaan pysyvästi inspiraation lähde kaikille, jotka haluavat taistella vapauden ja ihmisarvon puolesta.

- Hän jätti erittäin tärkeän ja vahvan perinnön Etelä-Afrikalle ja joskus olen vähän surullisena katsonut, että ollaanko sitä perintöä tärvelemässä. Mutta kyllähän Etelä-Afrikka on edelleenkin Afrikan johtava maa, ei vaan taloudellisesti, vaan myös ihmisoikeuksien ja demokratian kannalta, muistuttaa Tuomioja.

Ulkoasiainministeri Tuomioja on tänään ja huomenna Kiovassa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin 20. ministerikokouksessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme