Mainos
Mainos

Tuomioja: Näin Pussy Riot olisi Suomessa tuomittu

Ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että tämänpäiväisessä Venäjän ulkoministerin tapaamisessa esille nostetaan myös ihmisoikeusasiat.

– Tulemme käymään Sergei Lavrovin kanssa läpi molempien maiden omaa kehitystä ja siihen kuuluvat myös ihmisoikeusasiat. En katso Pussy Riotia yksittäistapauksena, vaan kysymys on siitä, miten lainsäädäntöä yleensä Venäjällä käytetään ja tulkitaan, Tuomioja kertoo.

Tuomiojan mukaan yleinen mielipide Venäjällä tuomitsee Riotin kirkkohäpäisyn.

– Ei tämäkään kuva tapahtumista ole ihan mustavalkoinen. Asiaa on katsottava kokonaisuutena. Mutta uskon, että Suomessa heidän tempaisunsa olisi johtanut korkeintaan sakkotuomioihin, Tuomioja jatkaa.

Muista puheenaiheista Lavrovin kanssa Tuomioja mainitsee Syyrian kriisin.

– Haluamme, että Venäjä on myös osa kriisin ratkaisua. Puhumme asioista avoimin kortein, Tuomioja jatkaa.

(MTV3)

Katso ulkoministeri Erkki Tuomiojan haastattelu: (Huomenta Suomi 20.8.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot