Mainos
Mainos

Tuomioja perää Urpilaiselta rohkeutta eläkeasioissa

Kansanedustaja Erkki Tuomioja arvostelee puheenjohtajan Jutta Urpilaisen yksipuolista ilmoitusta eläkeleikkausten nostamisesta kynnyskysymykseksi SDP:n hallitukseen menolle.

Tuomiojan mielestä asiasta olisi pitänyt ensin keskustella porukalla ja päättää sitten yhdessä.

Urpilainen tarkensi SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Tampereella myös, ettei SDP lähde hallitukseen, joka nostaa 63 vuoden eläkeikää.

"Eläkeikä ei voi olla koskematon"

Tuomiojan mielestä on rohjettava sanoa, ettei kansainvälisesti alhainen 63 vuoden eläkeikä voi olla koskematon.

- Muissa pohjoismaissa eläkeikä on 65-67, ja se voisi olla sitä meilläkin, Tuomioja kirjoittaa blogissaan.

- Kun työeläkejärjestelmä 60-luvun alussa säädettiin ei suomalaisten elinajanodote ollut paljoa 63 vuoden eläkeikää korkeampi. Nyt se on jo noin 80 vuotta ja tulee epäilemättä edelleenkin nousemaan.

- Vaikka kaikki pysyisivät töissä 63 vuoteen asti ei se enää riitä ainakaan nykyisillä vero- ja työeläkemaksujen tasolla rahoittamaan nykyisen suuruisia eläkkeitä. Yhtälö toteutuu vain joko nostamalla veroja rajusti, leikkaamalla eläkkeitä tai sitten eläkeikää nostamalla, Tuomioja kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot