Mainos
Mainos

Tuomioja: Pohjoismailla samat turva-arvot

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Pohjoismaat ovat turvallisuusasioissa lähempänä toisiaan kuin aiemmin, vaikka ovatkin muodollisesti sitoutuneet erilaisiin ratkaisuihin.

Viisi Pohjoismaata ovat turvallisuusasioissa lähempänä toisiaan kuin koskaan aiemmin, uskoo ulkoministeri Erkki Tuomioja. Hänen mielestään kaikilla Pohjoismailla on yhteinen, pohjoismainen turvallisuusympäristö.

Tuomioja puhui tänään European Policy Center -tutkimuslaitoksen tilaisuudessa Brysselissä. Hänen puheensa aiheena oli pohjoismainen ja eurooppalainen turvallisuustilanne.

Pohjoismaiden turvallisuusratkaisujen eroilla on koko ajan vähemmän merkitystä, Tuomioja sanoi. Esimerkiksi sotilaallisesti liittoutumattomat Ruotsi ja Suomi ovat molemmat Naton rauhankumppaneita ja Nato-maa Norja on valmis osallistumaan EU:n nopeiden joukkojen toimintaan.

- Turvallisuusympäristö muuttui ratkaisevasti kylmän sodan päättymisen jälkeen myös Pohjoismaissa. Muodollisesti Pohjoismaita sitovat yhä erilaiset turvallisuusratkaisut, hän totesi. Arvot, tavoitteet ja näkemykset ovat kuitenkin yhteiset, ja Pohjoismaat haluavat yhdessä tehdä EU:sta nykyistä vahvemman kansainvälisen toimijan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme