Mainos
Mainos

Tuomioja: EU tuskin jäädyttää rajaohjelmiaan Venäjän kanssa

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan EU tuskin jäädyttää rajaohjelmiaan Venäjän kanssa pakotetoimena Ukrainan kriisissä. 

Tuomioja kertoo STT:lle, että kysymys rajaohjelmista oli esillä valmistelussa, mutta asiasta ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan tulossa esitystä unionin huippukokouksessa tänään.  

Muunlaiset lisäpakotteet Venäjälle ovat kuitenkin mahdollisia.  

Tuomiojan mukaan Suomen ja myös monen muun maan näkemys on, ettei rajaohjelmiin kannata puuttua, koska ne ovat olleet toimiva ja ongelmaton osa EU:n ja Venäjän yhteistyötä.  

- Mitään pakotetoimia ei tule, jos kaikki eivät sitä hyväksy. Ja tämä on asia, josta meillä on hyvin selvä näkemys, ettei tässä ole mitään järkeä. Ei pidä tuoda ongelmia sellaisiin paikkoihin, joissa niitä ei ole ollut.  

Tuomiojan mukaan on toki mahdollista, että rajaohjelmista käydään keskustelua huippukokouksessa, mutta sitäkään ei välttämättä tapahdu.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme