Mainos
Mainos

Tuomioja: SDP:n harkittava Niinistön tukemista

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kirjoittaa Facebookissa, että SDP:n on vakavasti harkittava, voisiko puolue asettua tukemaan Sauli Niinistöä presidentinvaaleissa.

Tuomiojan mukaan mikään kansallinen tai sosiaalidemokraattinen intressi ei puhu sen puolesta, että presidenttiä olisi perusteltua vaihtaa.

– Se, että hän (Niinistö) on ilmaissut halunsa olla valitsijayhdistyksen ehdokas, on sellainen erottautuminen kokoomuksesta, jota voi pitää myös kädenojennuksena vasemmalle.

Tuomiojan mukaan suuri osa SDP:n kannattajista antaa puolueen suosituksesta riippumatta tukensa Niinistölle jo ensimmäisellä kierroksella.

SDP:n Eero Heinäluoma ilmoitti tänään aamulla, ettei asetu puolueen presidenttiehdokkaaksi. Ehdokkuudesta kieltäytyi aiemmin myös Jutta Urpilainen.


"Kyllä SDP tulee varmaankin ehdokkaan asettamaan"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo STT:lle, että puolueen presidenttiehdokkaan asettaminen menee todennäköisesti elokuulle. Rinteen mukaan puoluejohto ja -hallitus päättävät tällä viikolla aikataulusta tarkemmin.

Kysymykseen, onko mahdollista, että SDP ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleihin, Rinne vastaa näin:

– Kyllä SDP tulee varmaankin ehdokkaan asettamaan.


Rönnholm: Presidentti tärkeä virka

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm sanoo, että istuvan presidentin suosio voi vaikuttaa halukkuuteen asettua ehdolle presidentinvaaleissa. Hän kuitenkin lisää, että presidentti on valtion päähenkilö ja vaaleihin on merkityksellistä osallistua myös ihmisten äänestysosallistumisen takia.

Rönnholmin mukaan presidentti Mauno Koiviston hautajaisissa nähtiin, että kuinka tärkeä virka presidentti on suomalaisille.

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme