Mainos
Mainos

Tuomioja: Solana ehkä huomenna Lähi-itään

EU:n edustajien mukaan Libanonissa ei ole toistaiseksi tarvetta evakuoinneille.

Euroopan unionin ulkopoliittinen edustaja Javier Solana pyrkii matkustamaan Lähi-idän konfliktialueelle huomenna, kertoo ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Jo eilen liikkui tietoja Solanan matkasta, mutta tarkkaa päivää ei vielä tiedetty.

- Solana matkustaa Lähi-itään huomenna, Tuomioja sanoo lehdistötilaisuudessa Helsingissä. Sataprosenttista varmuutta matkasta ei alueen erittäin tulehtuneen tilanteen vuoksi kuitenkaan vielä ole.

Ministeri kertoi myös olleensa yhteydessä muiden unionimaiden edustajiin Lähi-idässä olevien EU-kansalaisten tilanteesta. Hänen mukaansa EU:n edustajat Libanonissa ovat kertoneet, ettei toistaiseksi ole tarvetta erityisille evakuointitoimille.

- Meillä ei ole tietoa, että kukaan suomalainen olisi joutunut vaaratilanteeseen, Tuomioja sanoo. Hän kiittelee EU-maiden yhteistyön toimivan hienosti.

Koska lentoyhteydet Libanonista ovat poikki, voi maasta poistua ainoastaan Syyrian kautta. Maa on Tuomiojan mukaan luvannut myöntää viisumit EU-kansalaisille, jotka haluavat lähteä alueelta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme