Mainos
Mainos

Tuomioja: Suomella ei Nato-aikataulua

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomella ei ole aikataulua Nato-jäsenyydelle eikä kansalaisia tarvitse yrittää käännyttää suuntaan tai toiseen.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi Ylen TV1:n Lauantaiseura-ohjelmassa, että mahdollinen Natoon liittyminen on Suomelle avoin kysymys. Ulkoministerin mukaan Nato-jäsenyys ei voisi tarjota Suomelle tällä hetkellä mitään tärkeää. Tuomioja sanoo, ettei Nato-kysymyksessä tarvitse tehdä kansalaisen käännytystyötä suuntaan tai toiseen.

Puhemies Paavo Lipponen on ollut hiukan toisella linjalla. Hiljakkoin Lipponen totesi Saksan vierailullaan, että Suomen Nato-jäsenyys on vain ajan kysymys.

Tuomioja muistuttaa Suomen osallistuvan täysipainoisesti EU:n puolustusyhteistyöhön ja sen kehittämiseen. Lisäksi Suomella on hyvät ja toimivat suhteet Natoon.

Salassapitokäytäntö säilynee ennallaan

Tuomioja arvioi ohjelmassa lisäksi, ettei Irak-oikeudenkäynti tuo muutoksia asiapapereiden salassapitokäytäntöön.

Tuomiojan mukaan Suomessa on menty koko ajan avoimempaan suuntaan. Salassapidettyjen asiapapereiden määrä on vähentynyt ja salassapitoajat ovat lyhentyneet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot