Mainos
Mainos

Tuomioja Syyria-näytteistä: Suomen osaamiselle nyt käyttöä

Koko maailman katseet ovat nyt kiinni YK-tarkastajien ottamissa näytteissä, joiden odotetaan kertovan, onko Syyriassa käytetty kemiallisia aseita vai ei ja kuka.

Ruotsalaismedian mukaan näytteitä analysoitaisiin Ruotsissa ja Suomessa. Helsingin yliopiston Verifin-laboratorio on valmiudessa ottamaan vastaan näytteitä, mutta ei vielä vahvista mediatietoa.

Myöskään ulkoministeri Erkki Tuomioja ei vahvista tietoa, mutta pitää sitä mahdollisena.

– Meillä on luotettavaa osaamista, jota voidaan käyttää. On ollut koko ajan tiedossa, että tämä meidän osaamisemme on YK:n käytettävissä jos tarvitaan, Tuomioja sanoo MTV3 Uutisille.

YK-tarkastajat suuntasivat aamupäivällä viimeiselle näytteenkeruumatkalleen Damaskoksessa. Tarkastajat ovat keränneet huomattavia todisteita kemiallisten aseiden käytöstä Syyriassa, kertoo YK:n edustaja.

Tarkastajat kertovat todisteista pääsihteeri Ban Ki-moonille pian sen jälkeen, kun he ovat poistuneet maasta lauantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme