Mainos
Mainos

Tuomioja: Talousliitto mukaan keskusteluun

Eduskunnassa EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) ennustaa, että Euroopan unionin päätöksenteon ja toimivallan laajentaminen nousee keskusteluun, kun talous- ja rahaliitto Emun toteutuminen todella alkaa.

Tuomiojan mielestä Emu nykyisellään on vain "rahaliitto" ja ilman "talousliiton" vahvistamista politiikka uhkaa jäädä markkinavoimien jalkoihin. Tuomioja mainitsee kiireellisenä asiana erityisesti yhteisen minimitason määrittämisen pääoma- ja ympäristöveroille.

-Sellainen olisi positiivista, koska joka tapauksessa viimeinen markkinoita jakava este poistuu ja sisämarkkinoista tulee todella täydelliset ja liikkuvuus kasvaa edelleen, hän sanoi.

Haitallisen verokilpailun estämisellä voitaisiin Tuomiojan mielestä vastustaa sellaisia "uusliberalistisesta" ajattelusta lähteviä paineita, että eurooppalaiset julkiset taloudet pitäisi saneerata japanilais-amerikkalaiselle tasolle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme