Mainos
Mainos

Tuomioja tapasi Ivanovin Moskovassa

Venäjä näyttää pitävän tärkeänä yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen kanssa Tshetshenian ihmisoikeusongelmien ratkaisemiseksi, sanoi ulkoministeri Erkki Tuomioja neuvoteltuaan tänään Moskovassa venäläisen virkaveljensä Igor Ivanovin kanssa.

-Tästä on löydettävissä tavat, joilla päästään yhdessä eteenpäin, Tuomioja totesi. Hän uskoi, että kansainvälinen yhteisö ja Venäjä löytävät yhteisen tien, joka vastaa kansainvälisiä sopimuksia. Tuomioja arvioi, että nimenomaan Genevessä YK:n ihmisoikeuskomissiossa käytävissä keskusteluissa yhteinen kanta on löydettävissä.

Suomen ja Venäjän suhteiden ainoana ongelmana Tuomioja piti sitä, että kalentereista ei helpolla löydy yhteisiä päivämääriä tapaamisille.

Tuomiojan vierailu Moskovaan on hänen ensimmäinen tutustumiskäyntinsä ulkoministerinä Venäjälle ja sen aikana käydään läpi samoja kysymyksiä, jotka tulevat esille presidentti Tarja Halosen kesäkuisen Moskovan vierailun aikana.

Strategisia aseita koskevan Start II -sopimuksen ratifiointikeskusteluun parlamentin ylähuoneeseen kiiruhtanut Ivanov kertoi Halosen tehneen hyvää työtä ulkoministerinä ja odotti hänen vierailustaan presidenttinä uutta sykäystä maittemme suhteiden kehitykseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot