Mainos
Mainos

Tuomioja toivoo kilpailijoiltaan tukea jäsenvaalille

SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä Erkki Tuomioja vetoaa kilpailijoihinsa, että myös nämä kannattaisivat neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämistä puoluejohtajan valinnasta.

Tuomioja toivoo myös kaikkien puheenjohtajaksi pyrkivien sitoutuvan jäsenäänestyksen tulokseen, vaikka lopullinen päätösvalta on puoluekokouksen edustajilla.

Tuomioja esitti vetoomuksensa illalla Vantaalla, jossa viisi puheenjohtajaehdokasta olivat ensimmäisen kerran keskustelemassa yhdessä puolueväen edessä. Kisaan ilmoittautuneita on nyt kahdeksan.

Tuomioja sanoi toivovansa, että maaliskuussa kokoontuva SDP:n puoluevaltuusto tekisi päätöksen jäsenäänestyksestä. Se voitaisiin Tuomiojan mielestä järjestää toukokuussa ja tarvittaessa kaksivaiheisena.

Ehdotus ei ottanut tulta. Kimmo Kiljusen mielestä olisi outoa, jos pelisääntöjä muutetaan silloin, kun peli on jo käynnissä. Jäsenkysely ei ollut esillä siinä vaiheessa, kun SDP:ssä päätettiin puoluekokouksen valmistelun tavoista.

Johannes Koskinen heitti Tuomiojalle, että ehdokkaat ovat aika lailla jääviä tekemään tällaisia ehdotuksia. Koskisen mielestä puoluevaltuusto harkitkoon asiaa. Se kokoontuu maaliskuun alussa, ja asia varmasti nouseekin siellä tavalla tai toisella esille.

Jutta Urpilainen totesi lyhyesti ilmoittaneensa jo aiemmin, että hän kannattaa jäsenäänestystä.

Ehdokkaiden näkemykset SDP:n uudesta suunnasta liikkuivat enimmäkseen yleisellä tasolla. Puolueväelle lupailtiin enemmän yhdessä tekemistä ja rohkeutta ottaa vastaan tulevaisuuden haasteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme