Mainos
Mainos

Tuomioja torjuu veronkevennykset

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä valtiovarainministeriön esittämistä veronalennuksista olisi luovuttava.

Hän ihmettelee, miten valtiovarainministeriö voi nähdä mahdolliseksi yli 700 miljoonaa maksavat veronalennukset nykyisessä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa. Samanaikaisesti sairausvakuutusmaksua esitetään korotettavaksi, myös eläkeläisiltä, Tuomioja toteaa.

-SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja (Antti Kalliomäki) onkin aivan oikein muistuttanut hallitusryhmien aiemmista sopimuksista ja todennut, ettei tällainen esitys mene läpi, Tuomioja kirjoittaa kotisivullaan tänään ilmestyneessä kolumnissa.

Tuomiojan mukaan budjetti olisi helposti koottavissa, sillä sosiaali- ja terveyssektorin ja työllisyydenhoidon tarpeet voitaisiin rahoittaa jättämällä veronalennukset syrjään.

Tuomioja huomauttaa, että jo aiemmat veronalennukset ovat ylittäneet hallitusohjelmassa sovitut puitteet.

-Veromuutokset ovat nyt puollettavissa vain ympäristöperustein ja silloin, kun ne täsmäsuunnataan maksimaalisen työllistämisvaikutuksen aikaansaamiseksi, Tuomioja kirjoittaa.

Sinänsä budjettia koskevat erimielisyydet eivät hänen mielestään ole mullistavia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme