Mainos
Mainos

Tuomioja tuomitsee Sonera-kaupat

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Erkki Tuomiojan mielestä yksityistämistä ei tule jatkaa samalla tavalla kuin Sonerassa.

-Siellä menettely etäisesti muistuttaa venäläisen ryövärikapitalismin synnyttänyttä yksityistämistä, Tuomioja sanoi Kuopiossa tänään. Vastaisuudessa yhteisen kansallisomaisuuden käsittelyyn on hänen mielestään suhtauduttava paljon tiukemmin kuin tähän asti.

-Yksityistämiselle on ylipäänsä hyvä painaa jarrua ja varmistettava se, että sikäli kuin sitä tapahtuu, niin nähty venäläinen malli ei toistu.

Hän totesi, että Leonian kaupittelu on lopetettava, koska tarvitaan vähintään yksi suomalaisomisteinen pankki. Tuomioja sanoi nostavansa hattua liikenneministeri Matti Auran vastuunkannolle tämän erotessa. Toisaalta Tuomiojan mukaan Aura näin menetellen vältti kysymyksen, miten eduskunnassa olisi suhtauduttu hänen varsinaiseen virheeseensä eli suostumuksen antamiseen sille, että Vennamon yhtiö sai antimerkinnässä erikoiskohtelun.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme