Mainos
Mainos

Tuomioja: Turkin mielenosoittajien kohtelulla vaikutuksia EU-jäsenyysneuvotteluihin

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan EU-maaksi mielivän Turkin on muutettava suhtautumistaan mielenosoittajiin.

Tuomioja sanoi Huomenta Suomen haastattelussa, että Turkin pääministerin ja hallituksen nykyisillä toimilla on vaikutuksia jäsenyysneuvotteluihin.

– Sillä on heijastusvaikutuksia siihen, miten Turkin jäsenyysneuvotteluihin suhtaudutaan. Suomi on aina suhtautunut myönteisesti siihen, että Turkki täytyy saada EU:n jäseneksi, kun se aikanaan täyttää kaikki kriteerit, kommentoi Tuomioja.

Kriteereillä Tuomioja tarkoittaa muun muassa sitä, ettei mielenosoittajia ja demokraattisia oikeuksia vaativia ihmisiä voi kohdella sillä lailla, kuten Istanbulissa on kohdeltu.

Mielenosoittajat ja poliisi ovat jatkaneet yhteenottoja Istanbulissa myös viime yönä. Tänään kaksi Turkin suurinta ammattiliittoa järjestävät lakon ilmaistakseen tukensa mielenosoittajille.

Tuomioja kommentoi haastattelussa myös Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä.

– Se on ehkä yhtä lähellä kuin se, että sotilasliittoja ei olisi ollenkaan 20 vuoden päästä, Tuomioja sanoo.

Juttua muokattu kello 15.00: Alkuperäisessä jutussa Tuomiojan todettiin sanoneen, että mielenosoittajien kohtelu olisi este Turkin jäsenyysneuvotteluille. Tuomioja kuitenkin totesi vain, että Turkin hallituksen nykyisillä toimilla on vaikutuksia suhtautumisessa jäsenyysneuvotteluihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot