Mainos
Mainos

Tuomioja: Ukrainan kahtiajaolla olisi vakavat seuraamukset

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei kannata Ukrainan kahtiajakautumista.

MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Tuomioja arvioi, että maan kahtiajakautumisella olisi erittäin vakavat seuraamukset.

– Ei ole mitään syytä, miksi Ukrainaa tulisi ryhtyä kenenkään jakamaan. Jos nyt ryhdytään jakamaan maata ja luomaan uusia rajoja Euroopassa, niin se on aina vakava asia, totesi Tuomioja.

Ulkoministeri korostaa, ettei maan jakamiselle ole myöskään minkäänlaista historiallista pohjaa.

– Vaikka Ukrainassa on erilaisia uskonnollisia ryhmiä ja kieliryhmiä, ei siellä kuitenkaan ole ollut historiassa perusteellista vastakkainasettelua, totesi Tuomioja.

Yhtenä ratkaisuna Ukrainaan on väläytelty federaatiomallia, jossa pääkaupungissa Kiovassa olisi keskushallinto ja alueilla puolestaan vahvat voimatekijät.

– Tämä on tietysti ukrainalaisten ratkaistavissa, millä tavoin he haluavat maansa sisäisen tasapainon ratkaista. Se on useissa tapauksissa toimiva malli.

Ulkoministeri korostaa, että ennen kaikkea ukrainalaiset ansaitsisivat paremman, korruptiosta vapaan hallinnon, jonka demokraattiseen kehitykseen maan johto olisi aidosti sitoutunut.

– Tällaista hallintoa Ukrainassa ei ole ollut vuosikymmeniin olemassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme