Mainos
Mainos

Tuomioja: USA ja EU toimivat tehokkaasti kriisinhallinnassa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää Euroopan ja Yhdysvaltojen yhteistyötä kriisinhallinnassa tehokkaana.

Erkki Tuomioja

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Euroopan ja Yhdysvaltojen erilainen lähestymistapa turvallisuuspolitiikassa ei ole vaikuttanut yhteistyöhön. Hyvinä esimerkkeinä toiminnan sujuvuudesta ovat yhteiset ponnistelut mm. Lähi-idässä ja Balkanilla.

Yhdysvaltoja on pidetty muita maita halukkaampana voimakeinojen käyttöön mm. kriisien ratkaisemisessa. Tuomioja muistuttaakin, että Euroopan unioni ei usko sotilasvoiman käytön ratkaisevan kriisejä lopullisesti.

Ulkoministeri Tuomioja kertoi näkemyksistään amerikansuomalaisten kesäjuhlien avajaisissa Philadelphiassa, Yhdysvalloissa varhain aamulla Suomen aikaa.

Ulkoministerin Pohjois-Amerikan vierailu päättyy ensi viikolla. Vierailun poliittinen pääpaino on keskusteluissa ulkoministeri Colin Powellin kanssa. Kanadassa kärkiaihe on arktinen yhteistyö, jossa painottuvat ympäristöasiat ja alkuperäiskansojen asema.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot