Mainos
Mainos

Tuomioja: Varasuunnitelmaa EU:n perustuslain kaatumisen varalta ei ole

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan ei ole olemassa varasuunnitelmaa, jos esimerkiksi Ranska hylkää perustuslakiluonnoksen ensi kuun kansanäänestyksessä.

EU-maat eivät ole valmistautuneet erityisesti ennakkoon siihen, että EU:n perustuslakihanke kariutuisi suuren jäsenmaan kielteiseen kantaan. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan "kukaan ei ole lähtenyt tekemään mitään suunnitelma B:tä siltä varalta", että Ranskassa perustuslakia ei hyväksyttäisi.

-Jos (kielteinen kanta) tulee useammasta maasta ja vielä isosta maasta, niin kyllä me sitten olemme lähtöruudussa, Tuomioja arvioi Ulkomaantoimittajien yhdistyksen lounastapaamisessa Helsingissä.

Mielipidemittausten mukaan enemmistö ranskalaisista vastustaa perustuslakia, jonka hyväksymisestä päätetään maassa kansanäänestyksessä toukokuun lopussa. Eilen Britannia väläytti mahdollisuutta perua oma kansanäänestyksensä, jos ranskalaiset torjuvat perustuslain.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme