Mainos
Mainos

Tuomioja: Vastuulliset esiin myös Natosta

Kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja arvioi Naton Kosovo-operaatiota kriittisesti vappuna Kotkassa. Operaation tarkoitusperät olivat oikeutetut, mutta ne eivät Tuomiojan mielestä oikeuta vaikenemaan Naton tekemistä virheistä ja niiden seuraamuksista.

Ajatus, että ilmaiskut ja etävoimankäyttö riittäisivät taivuttamaan Jugoslavian ratkaisuun ja turvaamaan suojaa tarvitsevat albaanit, oli Tuomiojan mielestä väärä. Presidentti Milosevic ja muut serbien sotarikolliset on saatettava vastuuseen, mutta siinä ei Tuomiojan mielestä ole kaikki.

-Nato ei ole syyllistynyt sotarikoksiin, mutta myös sen vakaville virheille tulee osoittaa poliittiset vastuunkantajat, hän sanoi. Tuomiojan mielestä uuden Naton roolista pitäisi vetää joitakin johtopäätöksiä myös Suomessa.

Hän sanoi, että valmius yhteistyöhön myös Naton kanssa on perusteltua säilyttää, mutta yhtä selvää tulee olla, ettei Suomen ja lähiympäristömme vakautta palvelisi Naton jäsenyyden harkitseminen "sen enempää suoraan kuin sitä epäsuorasti tarkoittavien EU:n turvallisuusyhteistyötä koskevien uusien ratkaisujen kautta".
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme