Mainos
Mainos

Tuomioja: Venäjältä voi tulla helpotuksia maakauppoihin

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan näkemyksen mukaan Venäjä voisi olla valmis keskustelemaan suomalaisten maakauppaostoista Venäjällä.

Suomella itsellään olisi halua helpottaa kankeaa käytäntöä maan ostamisesta erityisesti rajaseudulla.

– Suomen presidentti (Sauli Niinistö) on ilmaissut kiinnostuksensa tutkia maakauppatilannetta siltä kannalta, että voisiko raja-alueen vyöhyke (jolta maan ostaminen on kielletty) olla nykyistä kapeampi, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi.

Tuomiojan näkemyksen mukaan Lavrovin kommentti avaa entistä paremman mahdollisuuden maakauppaostokeskustelulle.

– Tämä Lavrovin vastaus viittaa siihen, että siellä (Venäjällä) on kuitenkin valmiutta tarkastella tätä vielä siten, että se voisi johtaa myöskin helpotuksiin, Tuomioja totesi MTV3 Uutisille.

Lisäksi Suomi ja Venäjä suunnittelevat entistä tiiviimpää viranomaisyhteistyötä muun muassa huoltajuuskiistojen selvittämisessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot