Mainos
Mainos

Tuomioja: Ympäristöllä erityissija Suomen Venäjä-suhteissa

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Venäjältä tulleet, Kioton ilmastopöytäkirjaa koskevat viestit ovat rohkaisevia.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan ympäristökysymykset ovat EU:n ja Venäjän yhteistyössä Suomelle erityisen tärkeitä.

Tuomioja sanoi Suomi-Venäjän-seuran seminaarissa, että yhteiset intressimme ulottuvat ilmastonmuutoksen seurauksista ydinturvallisuuteen, meriturvallisuuteen ja rajavesistöjen tilaan.

Tuomioja kiitteli Venäjältä tulleita Kioton ilmastopöytäkirjaa koskevia tuoreita viestejä rohkaiseviksi. Venäjän liittyminen pöytäkirjaan olisi EU:lle erittäin suuri tyytyväisyyden aihe ja tukisi pyrkimyksiä pysäyttää kasvihuoneilmiön eteneminen, Tuomioja totesi.

Tuomioja muistutti ulkoministeriön tiedotteen mukaan, että EU pitää ihmisoikeuskysymyksiä tärkeänä osana unionin ja Venäjän suhteita. EU on nostanut esimerkiksi Tshetshenian tilanteen esille YK:n ihmisoikeustoimikunnassa ja esittänyt huolensa ihmisoikeusloukkauksista. Suomi on Tuomiojan mukaan tukenut ja tukee edelleen poliittisen ratkaisun löytymistä Tshetshenian kriisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot