Mainos
Mainos

Tuomiojan EU-lausunnot kuumentavat yhä tunteita

Sekä ulkoministeri Erkki Tuomioja ja pääministeri Matti Vanhanen ovat tänään selittäneet Tuomiojan hälyä herättäneitä lausuntoja EU-parlamentista.

Ulkoministeri Tuomioja kirjoitti europarlamentin puhemies Joseph Borrelille kirjeen, jossa hän korostaa että Suomen hallitus ei ole missään vaiheessa kyseenalaistanut europarlamentin toimintaa. Tuomioja kuitenkin muistutti että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen.

Pääministeri Matti Vanhanen keskusteli puhelimitse Borellin kanssa lähinnä Suomen puheenjohtajuuskaudesta. Keskustelua oli käyty myös Tuomiojan lausunnoista, mutta Vanhanen korostaa että anteeksipyynnöstä ei ollut kysymys.

-Voisi pikemminkin kysellä, että mistä kohu Brysselin päässä eilisiltana syntyi. Ketkä avustivat ja käänsivät suomalaisia lehtikirjoituksia muiden maiden kielille ja nostattivat tällaista kohua tarpeettomasti, kommentoi Vanhanen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme