Mainos
Mainos

Tuomiojan haastattelu jälleen israelilaisten hampaissa

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan lausunnot ovat taas herättäneet huomiota Israelissa. Tuomiojan väitetään kutsuneen pääministeri Sharonia sotarikolliseksi.

Maan suurin sanomalehti on kirjoittanut Tuomiojan luonnehtineen haastattelussa pääministeri Ariel Sharonia sotarikolliseksi. Suomen Israelin-suurlähettiläs Pasi Patokallio kertoi tänään, että lehdistössä on jälleen kerran pantu mutkat suoriksi. Lausunto perustuu hänen mielestään täysin väärinkäsitykseen.

Helsingin Sanomissa viikko sitten Tuomioja vastasi toimittajan suoriin kysymyksiin. Kyse oli palestiinalaishallinnon tukemisesta. Toimittaja kysyi, eikö sellaisen hallinnon tukeminen ole moraalisesti tuskastuttavaa. Tuomioja vastasi, että joku toinen voisi moralisoida sitä, että ollaan keskusteluissa Sharonin kanssa eli sellaisen henkilön kanssa, joka on tuomioistuimessa haluttu saattaa vastuuseen Sabran ja Shatilan verilöylystä. Valittavana on siis joko terroristi tai sotarikollinen? kysyi toimittaja. -Niin, sataprosentisen puhtaita osapuolia ei ole missään, vastasi Tuomioja.

Patokallio korosti, että kyseessä oli toimittajan tulkinta. Tuomioja oli vain vastannut niin eli englanniksi well eikä yes (kyllä). Patokallio on myös sitä mieltä, ettei sataprosenttisen puhtaita osapuolia ole missään.

Patokallio käy huomenna Israelin ulkoministeriössä keskustelemassa asiasta. Mistään selvityksestä ei hänen mukaansa ole kyse.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 17.03.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme