Mainos
Mainos

Tuomiojan mielestä Powellin lähtö on menetys

Ulkoministeri Tuomiojan mukaan Powellia arvostettiin EU-maissa hyvänä yhteistyökumppanina.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powellin lähtö virastaan on menetys Euroopan kannalta, arvioi ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

EU-maissa ulkoministeri Powellia arvostettiin hyvänä yhteistyö- ja keskustelukumppanina.

- On ilman muuta selvää, että Powellin poisjäänti on tässä suhteessa menetys. Me tunsimme hänet ja hänen kanssaan on ollut helppo keskustella; hän on kuunteleva ja yhteistyöhakuinen henkilö, niissäkin asioissa joissa on jäänyt joitakin transatlanttisia eroavaisuuksia, ulkoministeri sanoi aamukahvitilaisuudessa Helsingissä.

Tuomioja ei silti usko, että turvallisuuspoliittisen neuvonantajan Condoleezza Ricen ennakoitu nousu ulkoministeriksi merkitsisi välttämättä välien viilentymistä Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä.

- Ei ole mitään syytä lähtökohtaisesti olettaa, että näin tapahtuisi. Rice tunnetaan myös hyvin Euroopassa ja useimmat ulkoministerit ovat tavanneet hänet, Tuomioja huomautti.

- Voi tietysti olla, että ulkoministerin asema ja toiminta Yhdysvaltain ulkoministeriön johdossa voi vähän laventaa hänen toimenkuvaansa ja ajatteluaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme