Mainos
Mainos

Tuomiokirkon apostolipatsaat lähes valmiit

Helsingin Tuomiokirkon apostolit ovat jo viittä vaille valmiita. Kaksi vuotta kestänyt kunnostus on sujunut lähes ongelmitta ja kolme viimeistä apostolia nostetaan paikoilleen loppukuussa.

Apostoli Johannes, joka on kirjailijoiden suojelupyhimys sekä vero- ja tullivirkailijoiden pyhimys Matteus odottavat jo nostoa Tuomikirkon katolle. Vain viininviljelijöiden suojelija Bartolomeus on vielä kesken - vailla pintaväriään.

Yhdeksän muuta apostolia ovatkin jo paikoillaan Tuomiokirkon katolla. Restaurointi on kestänyt kaksi vuotta ja se on niellyt neljä miljoonaa kirkollisveromarkkaa. Kovin usein remonttia ei tarvitse uusia, sillä edellisen kerran patsaat olivat työstettävinä 150 vuotta sitten.

Patsaiden kunnostuksen ohella Helsingin seurakuntayhtymällä on menossa vakavaraisen seurakunnan isompikin saneerausohjelma. Seurakuntayhtymä peruskorjaa parhaillaan myös Kannelmäen, Meilahden, Suomenlinnan ja Munkkivuoren kirkkoja.
(MTV3/Anne Forssen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme