Mainos
Mainos

Tuomiot mustavihreiden mellakoitsijoille

Tampereen käräjäoikeus on antanut päätökset viime vuoden Tampereen Mustavihreitten päivien mellakoinnista.

Nuorista yksi sai kahden kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Tämä 24-vuotias mies syyllistyi oikeuden mukaan väkivaltaiseen mellakan johtamiseen Tampereen keskustassa.

Oikeus määräsi lisäksi kahdelletoista henkilölle 300-960 markan sakkorangaistukset. Useimmilla sakkojen perusteena oli haitanteko virkamiehelle. Sakoista suurin on 50 päiväsakkoa eli tuhat markkaa. Yhden nuoren syytteet hylättiin.

"Ei suunnitelmallista"

Mustavihreät päivät oli anarkistinuorten ja eläinoikeusaktivistien kokoontuminen vuoden 1998 tammikuussa. Käräjäoikeuden mukaan tapahtumassa ei ollut havaittavissa suunnitelmallista anarkiaan tähtäävää toimintaa.

Nuoret ja paikallinen järjestyspoliisi ottivat yhteen useita kertoja viikonlopun aikana. Osa nuorista valitti poliisin toiminnasta, mutta syyttäjän mukaan poliisi ei syyllistynyt väkivaltaisuuksiin. Mustavihreisiin päiviin liittyi myös Suodenniemellä sijaitsevalle turkistarhalle tehty isku.

Asia on jo käsitelty Vammalan käräjäoikeudessa, joka tuomitsi seitsemän nuorta 6-8 kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja seitsemän muuta sakkorangaistuksiin.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme