Mainos
Mainos

Tuomitun kirkkoherran virastapidätys jatkuu

Vihdin kirkkoherra tuomittiin viime kuussa vaimonsa pahoinpitelystä ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja viralta pantavaksi. Hän on valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Vihdin kirkkoherran Pertti Sistosen virantoimituksesta pidättäminen jatkuu. Asiasta päätti Espoon hiippakunnan tuomiokapituli.

- Totesimme tuomiokapitulin istunnossa, että virasta pidättäminen jatkuu hovioikeuden päätöksen lainvoimaisuuteen saakka, sanoo Espoon hiippakunnan lakimiesasessori Pekka Leino.

Sistonen on käytännössä ollut virasta pidätettynä jo joulukuun puolivälistä asti. Kirkkoherra jätti eroanomuksen Espoon hiippakuntaan mutta perui anomuksen pari viikkoa sitten.

59-vuotias Sistonen tuomittiin viime kuussa vaimonsa pahoinpitelystä neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja viralta pantavaksi. Sistonen on valittanut tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjällä on ensi viikon loppuun asti aikaa jättää vastavalitus.

Leino sanoo, että hovioikeuden päätöksen jälkeen tuomiokapitulissa arvioidaan tilannetta uudelleen.

- Jos Sistosen viraltapanopäätös muuttuisi, tuomiokapitulin on harkittava, onko syytä ryhtyä kurinpitomenettelyyn. Yhtenä rangaistuksen lajina on myös viralta pano. Kaikkein ankarin rangaistus on pappisoikeuksien menettäminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot