Mainos
Mainos

Tuontiohra tuntuu oluen hinnassa?

Heikko viljasato heijastuu myös oluen valmistukseen. Panimoiden käyttämää mallasohraa joudutaan tänä vuonna tuomaan ulkomailta harvinaisen paljon.

Normaalivuosina panimoille ohraa toimittavat mallastamot ovat tehneet viljelijöiden kanssa sopimuksen runsaan 200 miljoonaan ohrakilon toimituksista. Johtaja Antero Leino Elintarviketeollisuusliitosta arvioi, että tämän vuoden mallasohratarpeesta vain noin puolet pystytään saamaan kotimaasta ja loput sata miljoonaa tuodaan lähinaapureista, Ruotsista, Tanskasta ja Saksasta.

Valtaosa kotimaan mallasohrasopimuksista on Etelä- ja Lounais-Suomessa. Nämä alueet kärsivät kovasti kesän kuivuudesta. Siksi mallastamot hankkinevat mallasohraa tänä vuonna myös Pohjois-Suomesta, jos sikäläinen sato täyttää panimoiden mallasohravaatimukset. Tänä vuonna sato kärsi kuivuudesta ja vuosi sitten sateista. Myös viime vuonna mallastamot joutuivat turvautumaan tuontimaltaaseen. Leinon mukaan mallasohraa tuotiin silloin 30-40 miljoonaa kiloa. Leino ei vielä osaa sanoa, vaikuttaako mallasohran runsas tuonti tänä vuonna oluen hintaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme