Mainos
Mainos

Tuore kulttuuriministeri näpäyttää Enbuskea "postmodernista tekotaiteesta": Sulla on sitä varmaan himassa

Kulttuuri-, urheilu ja eurooppaministeriltä Sampo Terholta kysyttiin suorassa lähetyksessä, mitä on "postmoderni tekotaide", josta perussuomalaiset puhuvat vaaliohjelmassaan vuonna 2011. Ministeri vastasi kuitilla.

– Ehkä on parempi, etten ihan tarkkaan ala sormella osoittelemaan mihinkään. Sulla on sitä varmaan himassa, mutta se ei kuulu meille, tänään torstaina kulttuuri-, urheilu ja eurooppaministeriksi valittu Sampo Terho kuittasi, kun Tuomas Enbuske kysyi häneltä, mitä perussuomalisten vaaliohjelmassaan vieroksuma "postmoderni tekotaide" on.

Vakavammin Terho jatkaa, ettei ole poliitikkojen tehtävänä rajoittaa taiteen ilmaisuvapautta sen mukaan, mikä on heidän mielestään hyvää taidetta. 

– Yleisö sitten päättää, mikä heille maittaa.

Terho ei vielä kommentoi, aikooko esimerkiksi leikata nykytaidetta tekevien taiteillijoiden määrärahoja kuten sosiaalisessa mediassa spekuloitiin – tai mahdollisesti lisätä niitä.

– Mennään näihin yksityiskohtaisempiin linjauksiin vähän myöhemmin.

– En aio tehdä kulttuuripoliittisia linjauksia taiteen sisällöstä, mutta totta kai toimin omien arvojeni pohjalta. Olen kansallismielinen ihminen, Terho sanoo.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme