Mainos
Mainos

Tuore puheenjohtaja: AKT ei ole yhden miehen liike

AKT:n valtuusto valitsi tänään liiton uudeksi puheenjohtajaksi Marko Piiraisen. Piirainen voitti äänestyksessä SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholmin ylivoimaisesti äänin 31 - 3.

Minkälainen mies on Marko Piirainen?

– 37-vuotias vastavalittu puheenjohtaja, kahden lapsen isä Porvoosta.

Mikä nyt Timo Rädyn jälkeen muuttuu liitossa?

– Henkilöstöjohtaminen liitossa sillä tavalla muuttuu että keskustelukulttuuri tulee avoimemmaksi, Piirainen lupaa.

AKT tunnetaan lakkoherkkänä liittona, joka ei kaihda panna satamia kiinni, jos neuvottelut eivät etene. Suurimman osan työehtosopimuksista AKT on viimeistellyt Bulevardilla, valtakunnansovittelijan toimistossa. Oletteko te kova neuvottelija?

– No sanotaan näin päin että edunvalvonnan taso AKT:ssä ei ainakaan heikkene. Ei AKT:n tarvitse hävetä sopimusrintamalla niitä tuloksia, mitä ollaan tehty. AKT:lle kelpaa liittokohtainenkin sopimus, jota työnantajien EK nyt ehdottaa. Sopimuksen sisältö on aina AKT:lle tärkein, ei sen muoto.

Menikö AKT:n maine Timo Rädyn kiusaamisepisodin myötä?

- AKT on kaikista näistä kohuista huolimatta pystynyt toimimaan koko ajan ja AKT:n maksavien jäsenten määrä on noussut eli se todistaa sen, että AKT ei ole yhden miehen liike.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme