Mainos
Mainos

Tuore sosiaaliministeri vaati viinejä maitokauppaan

Vastanimetyn hallituksen ministereistä muutama on jo joutunut pohtimaan aikaisempia sanomisiaan tai kannanottojaan. Nyt jonon jatkoksi liittyy perussuomalaisten entinen varapuheenjohtaja, sosiaali- ja terveysministeriksi nimetty Hanna Mäntylä.

Hanna Mäntylän lausunto rokotuskriittisyydestä aiheutti kohun alkuvuonna. Tuleva ministeri kertoi Mediuutisten haastattelussa perussuomalaisten kantoja muun muassa rokotuksiin. haastattelusta saa käsityksen, jonka mukaan puolue olisi rokotuskriittinen.

Helsingin Sanomat kertoi maaliskuun alussa Mäntylän kommenteista rokotuskohuun liittyen. Mäntylä sanoi, että häntä on siteerattu väärin. Hän ei ollut omien sanojensa mukaan puhunut rokotuskriittisyydestä, vaan rokotekriittisyydestä. Sillä hoito-alalla työskennellyt toisen kauden kansanedustaja tarkoitti sikainfluenssaan käytettyä Pandemrix-rokotetta.

Mediuutiset kiisti siteeranneensa Mäntylää väärin.

Kaljaa kioskeihin

Viime elokuussa Hanna Mäntylä astui alueelle, josta lähes kaikilla suomalaisilla on mielipide. Alkoholipolitiikan liukkaalle pinnalle.

Hän sanoi perussuomalaisten Suomen Uutiset -lehdessä, että Suomessa eletään käytännössä kieltolain aikaa. Mäntylän mukaan alkoholipolitiikassa täytyisi tehdä täyskäännös. Keinoina hän listaa muun muassa viinien ja vahvojen oluiden myynnin vapauttamisen ruokakauppoihin ja pienpanimoille annettavan suoramyyntioikeuden. Näin saataisiin purettua Alkon monopolia.

Syiksi Mäntylä kertoo muun muassa Viron jatkuvasti kasvavan tuonnin ongelmat ja suomalaisen elinkeinon turvaamisen.

Myös alkoholiverotukseen täytyisi tulevan sosiaaliministerin mukaan puuttua. Kohtuukäyttäjää ei pitäisi rangaista lieveilmiöiden vuoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme