Mainos
Mainos

Tuoretiskeillä myydään kalaa suoraan vakuumipakkauksista

Monen kaupan tuoretiskillä myydään vakuumipakkauksista otettua kalaa, kertoo Uusi Suomi.

Esimerkiksi S-markettien tuorevitriinien graavilohi on samaa kuin se kala, jota on tarjolla itsepalveluhyllyssä. Moni kuluttaja voi olettaa saavansa tiskistä tuoreempaa tavaraa.

HOK-Elannon tiedotuspäällikkö Ralf Nyberg sanoo Uudelle Suomelle, että graavikalaa ei hygieniasyistä ole useampaan vuoteen itse graavattu lainkaan ainakaan HOK-Elannon pääkaupunkiseudun S-marketeissa. Tuottaja pakkaa kalan tehtaassa vakuumiin, joka kaupassa vain avataan, ja kala nostetaan esille. Ainoa ero tuoretiskistä ostettaessa siis on, että asiakas voi ostaa tuotetta tarkalleen haluamansa määrän.

- Tuorettahan se on, ei käsittely hidasta kalan toimittamista. Ja laadun takaamiseksi tämä on varmin tapa, Nyberg sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

Asiakkaille ei erikseen tiedoteta, että tiskin kala on samaa kuin valmispaketeissa. Tiskiltä ostetun kalan hinta on Nybergin mukaan yleensä jonkin verran korkeampi kuin valmiiksi pakatun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme