Mainos
Mainos

Tuotantoeläinten hyvinvoinnille kansalliset tavoitteet

Tavoitteena on, että kuluttajat pitävät eläinten hyvinvointia yhtä tärkeänä laatuvaatimuksena kuin elintarvikkeiden puhtautta.

Kuluttajien tietoisuutta tuotantoeläinten hyvinvoinnista halutaan lisätä. Tuotantoeläinten hyvinvointistrategian tavoitteena on, että eläinten hyvinvoinnista tulee kuluttajille yhtä tärkeä laatuvaatimus kuin esimerkiksi elintarvikkeiden puhtaudesta.

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmä luovutti strategian ministeri Juha Korkeaojalle tänään.

Strategian mukaan eläinsuojelulainsäädäntöä ja sen valvontaa on kehitettävä. Tukia ehdotetaan suunnattavaksi tuotantotapoihin, jotka ylittävät eläinsuojelulainsäädännön vähimmäisvaatimukset.

Tulevaisuudessa on edistettävä tukimuotoja, jotka kannustavat tuottajia ottamaan huomioon eläinten hyvinvoinnin esimerkiksi tuotantoeläintiloja rakennettaessa. Rakennusten suunnittelussa tulisi jo luonnosvaiheessa olla mukana eläinten hyvinvoinnin asiantuntija.

Tuottajien ja eläinten hoitajien koulutuksessa on otettava huomioon eläinten hyvinvoinnin perusteiden tuntemus, muuttuvat tuotantomuodot ja uusi teknologia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme