Mainos
Mainos

Tuotantoeläinten hyvinvoinnille kansalliset tavoitteet

Tavoitteena on, että kuluttajat pitävät eläinten hyvinvointia yhtä tärkeänä laatuvaatimuksena kuin elintarvikkeiden puhtautta.

Kuluttajien tietoisuutta tuotantoeläinten hyvinvoinnista halutaan lisätä. Tuotantoeläinten hyvinvointistrategian tavoitteena on, että eläinten hyvinvoinnista tulee kuluttajille yhtä tärkeä laatuvaatimus kuin esimerkiksi elintarvikkeiden puhtaudesta.

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmä luovutti strategian ministeri Juha Korkeaojalle tänään.

Strategian mukaan eläinsuojelulainsäädäntöä ja sen valvontaa on kehitettävä. Tukia ehdotetaan suunnattavaksi tuotantotapoihin, jotka ylittävät eläinsuojelulainsäädännön vähimmäisvaatimukset.

Tulevaisuudessa on edistettävä tukimuotoja, jotka kannustavat tuottajia ottamaan huomioon eläinten hyvinvoinnin esimerkiksi tuotantoeläintiloja rakennettaessa. Rakennusten suunnittelussa tulisi jo luonnosvaiheessa olla mukana eläinten hyvinvoinnin asiantuntija.

Tuottajien ja eläinten hoitajien koulutuksessa on otettava huomioon eläinten hyvinvoinnin perusteiden tuntemus, muuttuvat tuotantomuodot ja uusi teknologia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot